Salut,
Am un workshop nou pentru tine si pentru clientii tai! Te invit sa ramai curios, fie ca citesti in intregime, fie ca te inscrii, fie ca participi!
In esenta, este o tehnica facila, avand la baza programarea neuro-lingvistica [NLP], utila oricui ii pasa de cum si ce simte.
Tema: „Emotiile nu sunt managerii nostri. Ele sunt filtre adaptive.” (Virginia Satir)
Sambata, 27 octombrie, 2012, ora 10:00, durata 6 ½ ore, Bucuresti
Pentru profesionisti si practicieni de NLP, psihoterapie, coaching, consiliere emotionala, terapii.
Pret: 235 RON.
Inscriere pana pe 22 octombrie: 215 RON
Pentru non-profesionsti, persoane care isi doresc sa se ajute sa isi inteleaga emotiile si sa le auto-determine.
Pret: 215 RON.
Inscriere pana pe 22 octombrie: 205 RON
Despre continut:
„Emotiile tale sunt ale tale pentru a fi alese si a fi schimbate, nu sunt ceva la care sa reactionezi si pe care sa le induri.” (Leslie Cameron Bandler)
Vei afla despre componentele majore care sunt semnificative in crearea emotiilor tale. Daca vei deveni familiar cu cele opt componente enumerate mai jos si descrise in curs, vei avea ceea ce ai nevoie pentru a-ti alege si schimba emotiile tale si astfel sa alegi si sa schimbi calitatea experientei tale de viata. Schimband una dintre componente, iti va modifica emotia.
Componentele semnificative ale emotiei sunt acelea care, cand sunt modificate, iti schimba emotia, evoluand in alta emotie sau disipand-o pur si simplu.
Ce poti invata si aplica:
- cum sa extragi o emotie asociata unui obiectiv, intr-un context dat
- cum sa denumesti emotia
- cum sa detectezi si sa eliciti componentele majore ale emotiei:
1. orientarea in timp pe axa trecut-prezent-viitor [regret vs. plictiseala vs. anxietate]
2. elementul-cheie verbalizat: necesitate vs. posibilitate vs. imposibilitate vs. dorinta [trebuie, pot, imposibil, imi doresc/vreau]
3. implicarea in obiectiv prin emotie: activa-pasiva [ambitie, determinare vs. speranta, apatie]
4. intensitatea emotiei, pe o scara subiectiva, de la mai putin la mai mult [ingrijoratàsuparatàanxiosàist eric]
5. existenta comparatiei [cu sine, cu altii] si rezultatul [diferit vs. asemanator]
6. tempoul emotiei [brusc vs. rapid, vs.incet vs. static]
7. criteriul care sustine emotia [standarde, valori, convineri]
8. dimensiunea atentiei [ intreg, general vs. parte, detaliu]
- cum sa schimbi structura, modificand astfel semnificativ emotia
- cum sa integrezi si sa ancorezi noua emotie
Exemplu comparativ de structura: Curios vs. Letargic
Curios [1. Trecut, Prezent, Viitor 2. Pot, Vreau, 3. Activa, 4. Intens, Moderat, 5. Diferenta, 6. Rapid, Incet, 7. Intelegere, Apreciere, Cunoastere, 8. Detaliu si General]
Letargic [1. Prezent, 2. Trebuie, Nu vreau, 3. Pasiva, 4. Intens, Moderat, 5. Asemanator, Diferit6. Incet, 7. Timp, interes, Effort, recompensa 8. Detaliu si General]
Letargia este emotia pe care oamenii o simt in mod obisnuit cand se pot gandi la lucruri de facut (Trebuie), dar pentru care lipseste ori dorinta, ori motivatia (Nu Vreau). Tempoul letargiei este scazut, atentia este ravasita, corpul ar fi greoi ca si cum ai inota in unt, privirea ar fi incetosata, suntele ar fi incetinite si in surdina. Oamenii simt letargia in relatie cu o actvitate din prezent, nu cu o alta din trecut sau din viitor.
Curiozitatea este emotia pe care oamenii o simt atunci cand sunt in fata unui puzzle sau a unei intrebari la care vor un raspuns. Ai putea fi curios ca atunci cand gasesti in cutia postala un aviz pentru a merge la posta sa ridici un colet-surpriza sau cand descoperi o planta noua in gradina ta sau cand apelantul iti inchide imediat ce raspunzi la telefon sau cand arzi de nerabdare sa afli daca omuletul din burta mamei va fi baiat sau fata. Tempoul curiozitatii este desiur accelerat fata de letargie. Corpul se simte mai usor, senzorialitatea devine mai alerta si mai ascutita, atentia se focalizeaza pe orice ar putea sa includa raspunsul la intrebarea pusa. Dialogul tau interior este in general plin cu intrebari si raspunsuri speculative la acele intrebari. (Unde este? Cand este? Cum va fi? Ce voi invata? Cat costa?).
Fiind curios, sursa raspunsurilor poate fi in interiorul tau sau in afara ta. In ambele situatii, esti deschis la posibilitati, la input. Aceasta deschidere este urmare a catorva criterii cum ar fi receptivitatea, intelegerea, aprecieriea si cunoasterea. Spre deosebire de letargie, curiozitatea are energia care ne pune in miscare. Te-ai intrebat vreodata daca emotia are structura si cum poate fi modificata in favoarea ta? Esti acum curios sa afli? Speculand in cautarea raspunsului, curiozitatea ta poate creste pana cand devii interesat sa afli si mai multe lucruri, experimentand “live” in cadrul workshop-ului.
„Emotiile sunt amplificatoare.” (Jamie Smart) Curiozitatea este o emotie ce poate fi folosita pentru a initia o actiune. Asta deoarece pentru multi oamenii curiozitatea evolueaza usor in a se simti motivati si determinati.
Suna sau ne poti scrie pe e-mail pentru a cere informatii si a te inscrie la workshop ul cu si despre Emotii, de sambata, 27 octombrie, 2012, care va avea loc in Bucuresti, zona Calea Mosilor-bd Carol.
Despre Trainer:
Nelu Petre
NLP Master Practitioner, NLP LAB Profile Practitioner, NLP Coach
Psiholog, in formare in Psihoterapie-Hipnoza Ericksoniana
Nelu Petre
Mobil: 0726.315.086
Pofta buna de viata!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu