vineri, 6 octombrie 2017

Mai puternic față de critici: antrenament de reziliență emoțională





Bucuresti 28 – 29 octombrie
30 credite / sau ore varia
Știm cu toții cât de importantă este acceptarea, căldura și suportul celor din jur pentru dezvoltarea noastră. La ora actuală există nu numai ”tone de tone” de studii și cărți pe această temă, dar de-a lungul timpului, ea a inspirat chiar dezvoltarea unor curente și școli în psihoterapie și nu numai (începând cu abordarea rogeriană și terminând cu tot ce înseamnă azi terapie centrată pe acceptare, compasiune, iertare, recunoștință etc.). Pe parcursul copilăriei, acele experiențe relaționale în care ne simțim primiți cu căldură și dragoste, sprijiniți cu acceptare și compasiune în momentele dificile pun bazele încrederii în noi înșine, ale rezilienței noastre emoționale, adică a acelui izvor de resurse interne ce ne va sluji întreaga viață și de care vom avea nevoie mai ales în situațiile și perioadele provocatoare. Opusul acceptării și compasiunii îl constituie invalidarea și criticismul distructiv, cu alte cuvinte acele atitudini și comportamente ce ne comunică mesajul că suntem ”deficienți”, că ceva este în neregulă cu noi, ca persoane, făcându-ne să ne simțim rușinați, insuficient de ”buni” pentru a fi demni de iubire.
Workshopul de față își propune să abordeze această temă, oferind un cadru experiențial în care participanții vor putea să:
- Exploreze relația lor cu acceptarea și compasiunea față de sine și față de ceilalți
- Experiențieze și să își însușească modalități și tehnici de gestionare eficientă a criticismului distructiv cu care ne confruntăm uneori, venind din afară, de la ceilalți sau chiar dinspre noi înșine către noi (”criticul interior”)
- Experiențieze și să își însușească modalități și tehnici de întărire și dezvoltare a încrederii în sine, a acceptării și compasiunii față de sine și față de ceilalți
- Diferențieze criticismul distructiv de cel constructiv și să fructifice oportunitățile pentru dezvoltare oferite de cel din urmă
Workshopul este structurat pe 2 intalniri a cite 15 ore, prima avand loc in 28-29 octombrie 2017.
Pretul este de 6 eur / ora
Formatori : Jenő-László Vargha şi Krisztina G. Szabó, doctori în psihologie, hipnoterapeuţi, formatori şi supervizori în cadrul Asociaţiei Române de Hipnoză Clinică, Relaxare şi Terapie Ericksoniană. Jenő-László Vargha deţine, de asemenea, specializare în psihodramă, iar Krisztina G. Szabó în psihoterapie centrată pe persoană (focusing) şi în terapia prin acceptare şi angajament.
Locatia va fi anuntata ulterior, in functie de numarul de participanti !!!
Alte detalii si inscrieri la 0721 046 829 / programari.psihologice@gmail.com
Vă așteptăm cu drag! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu